035-2400152 info@pecg.nl

Samenwerking met

DPS Dieetkunde

Diëtetiek is een vorm van paramedische zorg die zich richt op voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Iedereen moet eten, maar het is niet altijd vanzelfsprekend wat iemand mag of kan eten. Bij de diëtist van DPS dieetkunde kunt u voor allerlei voedingsvragen en voeding gerelateerde klachten terecht. Er wordt gekeken naar de relatie van voeding en gezondheid, klachten en/of medicatiegebruik.

U kunt terecht bij DPS Dieetkunde met onder andere:

 • ongewenst gewichtsverlies
 • ondervoeding
 • verminderde spiermassa
 • voeding bij COPD
 • Diabetes Mellitus
 • hartfalen
 • voedselallergie
 • revalidatie
 • vertraagde wondgenezing
 • decubitus
 • veranderde consistentie bij kauw- of slikproblemen
 • voeding in relatie tot medicatie gebruik bij bijvoorbeeld Parkinson en nog veel meer.

Alle diëtisten van DPS dieetkunde zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek, staan geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici en hebben meerdere jaren praktijk ervaring. Elke diëtist heeft zijn eigen specialisatie waardoor de zorg nog beter afgestemd kan worden en de kwaliteit van de geleverde zorg hoog is.

Specialisaties

De belangrijke specialisaties in onze praktijk zijn:

 • Chronische obstructieve longziekten
 • Neurologische problemen (traumatisch hersenletsel, niet-traumatisch hersenletsel zoals herseninfarct en hersenbloeding,
 • Degeneratieve ziekten van het centrale zenuwstelsel zoals Multiple Sclerose, ziekte van Parkinson, ALS, ziekte van Huntington, dementie)
 • Hartfalen

Alle diëtisten bij DPS dieetkunde zijn gewend om samen te werken met therapeuten van andere disciplines (fysiotherapie, ergotherapie en logopedie). Kwaliteit, flexibiliteit, deskundigheid en enthousiasme staan hoog in het vaandel bij de diëtisten van DPS dieetkunde.

Werkwijze

Na aanmelding krijgt u een intake gesprek, waarin uw hulpvraag wordt besproken waarna onderzoek plaatsvindt. Afhankelijk van het probleem en de al bekende informatie wordt er samen met u een behandelplan besproken.

Hierna kunt u verder worden begeleid door de diëtist waarbij alle vervolg contacten ongeveer 30 minuten duurt, tenzij anders afgesproken.

Alle afspraken zullen in principe bij dezelfde diëtist plaatsvinden. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de soort en de ernst van de klachten. De afspraken vinden meestal plaats op de praktijklocatie in Hilversum of Loosdrecht.

Wanneer u een beperking heeft in mobiliteit of een beperkte energievoorraad, kunt u de arts vragen of het mogelijk is dat de diëtist aan huis mag komen.

De arts zal beoordelen of u een verwijzing krijgt. Wanneer u deze verwijzing heeft gekregen, kunt u met ons contact opnemen voor een afspraak aan huis.

Is een verwijsbrief nodig?

Kunt u zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist terecht bij de diëtist DPS dieetkunde, heeft u medische klachten waarvoor u nog niet onder behandeling bent van een arts? Dan adviseren we u eerst contact op te nemen met uw huisarts. Ook om voor vergoeding in aanmerking te komen is er bij enkele zorgverzekeraars nog een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Raadpleeg uw polis of neem zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

Eerste afspraak zonder verwijsbrief

Komt u voor het eerst bij de diëtist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een zogeheten DTD-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de diëtist aan het juiste adres bent. Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Zijn er twijfels, dan geeft de diëtist u het advies om contact met uw arts op te nemen of bespreekt dit, in overleg met u, zelf met de (huis)arts.

Vergoeding

Diëtetiek wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering heeft tenminste recht op drie behandeluren per kalenderjaar indien er een overeenkomst is met uw zorgverzekeraar. DPS dieetkunde heeft voor 2014 met alle zorgverzekeraars contracten.

Aanvullende verzekering

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u mogelijk recht op extra behandeluren. Ondanks dat de diëtist vrij toegankelijk is zijn er nog steeds verzekering die een verwijzing wel verplicht stellen om vergoeding vanuit het aanvullende pakket te kunnen verkrijgen. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact met ons op.